21 Nisan 2016 Perşembe

Scratch Kitabı




Scratch Kitabı
Programlama: Bilgisayara veya elektronik cihazlara ne yapması gerektiğinin adım adım söylenmesidir. Kullandığımız bütün elektronik cihazları (Bilgisayar,Çamaşır makinesi, Televizyon) kontrol eden programlar vardır. Bu programlar cihazların ne yapması gerektiğini anlatan kılavuzlardır.

Scratch MIT (Massachusetts Institute of Technology) üniversitesi tarafından geliştirilen bir görsel programlama dilidir. Bu dil özellikle 9-16 yaş grubu öğrenciler için oluşturulmuştur. Bu dili kullanarak kendi oyununuzu programlayabilir, kendi animasyonlarınızı oluşturabilir ve yaratıcılığınız dahilinde birbirinden güzel çalışmalar üretebilirsiniz.

Scratch ile Arduino Programlama
Arduino, bir mikro kontrol ünitesidir. Bilgisayarımızda bulunan işlemciye benzer. Üzerinde elektronik cihazlarımızı kontrol etmemize yarayan bir mikrodenetleyici vardır. Biz bu mikrodenetleyiciyi programlayarak istediğimiz işleri yapmasını sağlarız. Arduino’muz ile yapabileceklerimiz hayli geniştir ve sizin hayal gücünüze kalmıştır. Örneğin; engelleri algılayıp aşan bir robottan, toprağın kuruduğunu anlayıp çiçeğinizi sulayan bir sisteme kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yapabilirsiniz. Arduino’nun bir çok modeli mevcut. Biz kitabımızda en çok kullanılan model olan uno r3 modelini kullanacağız.
Arduino’ya elektronik bir beyin diyebiliriz. Bu beyini projelerimizde kullanabilmek için programlamamız gerekmektedir. Biz Arduino’yu programamak için Scratch programlama dilini kullacağız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder